frivillighed.dk - frivillighed.dk, frivilligt socialt arbejde, frivilligt arbejde, CFSA, cfsa, frivillighed, frivillige, kompetenceudvikling, frivillig sektor, frivilligt, center for frivilligt socialt arbejde, frivillige foreninger, frivillige organisationer, sociale foreninger, sociale organisationer, foreningsarbejde, frivilligt, foreningsengagement, foreningshjælp, organisationsudvikling, rådgivning, kurser for frivillige, frivilligcenter, decemberkonference, projektrådgivning, Foreningshøjskolen, Foreningsfundamentet, Uddannelsespuljen, civilsamfund, konsulentbistand

English Selvbetjening Tip en ven Læs siden op Gå til forsiden Forstør skrift Om frivillighed.dk Sitemap Print side
blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif
top-corners.gif
  image  
   
  cheader-viden.gif vejskilte forskellige.jpg

Sådan bliver din forening optaget i Vejviseren

Det er gratis at få sin forening eller organisation optaget i Vejviseren. For at blive optaget i Vejviseren skal jeres forening eller organisation opfylde en række kriterier. Dem kan du læse mere om her.

 
 

Kategori: Enkelte sygdomme og handicap

Gigtforeningen for Morbus Bechterew

Adresse

Granbakken 4
7000 Fredericia

Telefon

61 68 11 80

Email

jensblichertryde@live.dk

Hjemmeside

www.bechterew.dk

Formål

Landsforeningens formål er at støtte de personer, der lider af Morbus Bechterew evd at medvirke til forskning, bekæmpelse og behandling af sygdommen, herunder at give orientering om og medvirke til udbredelse af kendskab til sygdommen samt medvirke til kommunikation af fælles interesse blandt medlemmerne og at fremme samarbejdet med andre relevante organisationer, heriblandt Gigtforeningens kredsforeninger og Morbus Bechterew's søsterforeninger i andre lande.

 Aktiviteter

I foreningens landsdelsforeninger tilbydes der:

 • Fysisk træning
 • Træning i varmtvandsbassin
 • Foredrag
 • Anden oplysende virksomhed
 • Sociale arrangementer

Information & materialer

 • Årsberetning
 • Folder/pjecer
 • DVD
 • MB Bladet 4/årligt

 

Stiftelsesår

1973

Formand

Jens Tryde

Frivillige

Ca. 50

Medlemmer

Ca. 1200

Lokalforeninger

10

Kontakt telefon

61 68 11 80

Sygdomsbeskrivelse

Morbus Bechterew er en gigtsygdom, der også går under betegnelsen rygsøjlegigt eller på latin spondylitis ankylopoietica. Sygdommen angriber først og fremmest ryggen og leddene mellem korsben og hofteben. Morbus Bechterew skyldes en form for betændelse, kaldet inflammation, der dog ikke forårsages af bakterier. Inflammationen fører typisk til, at leddene forkalker. Tilbagevendende smerter og stivhed i lænd, ryg og nakke er almindeligt for patienter med Morbus Bechterew. Og der er også smerter i lyske og ben. Sygdommen begynder typisk i bækken og lænd, og kan derfra brede sig til hele ryggen og nakken og i nogle tilfælde endda til brystkassen. Smerterne og stivheden er som regel værst om morgenen, men kan for det meste dulmes med medicin og fysisk aktivitet. Sygdommen kan i sjældne tilfælde også ramme hofte-, knæ- og skulderled. Derudover får hver tredje Morbus Bechterew-patient betændelse i øjets regnbuehinde. Øjet bliver rådt og ømt, og synet sløret, ligesom lys er generende og øjet let løber i vand. Som regel er der kun betændelse i ét øje ad gangen. Det er vigtigt at gå til øjenlæge ved de første symptomer på regnbuehindebetændelse. Morbus Bechterew påvirker kropsholdningen, idet forkalkningen i leddene fører til, at lænden mister sit naturlige svaj, så man bliver rundrygget og brystkassen synker sammen. Når ryggen bliver stiv og krum, mister den sine fjedrende egenskaber, og dermed belastes den ekstra meget.


Opdateret 25-06-2014

tilbage.gif Tilbage...

blank.gif kigger efter noget.jpg

Sådan søger du i Vejviseren

 1. Når du skal finde en organisation i Vejviseren bruger du søgeboksen.
 2. Når du har tastet dit søge ord ind i søgeboksen, skal du klikke på den grå knap "søg". Herefter får du vist en liste over organisationer, som indeholder dit søgeord.
 3. Hvis du vil se mere om den enkelte organisation eller forening skal du klikke på organisationens navn.
 4. Brug linket "tilbage til Vejviseren" nederst på siden, hvis du vil lave en ny søgning.

Kan du ikke finde det du søger, er du velkommen til at kontakte os.

Opdatering og rettelser

En gang om året - som regel i løbet af foråret - opdaterer vi alle oplysninger i Vejviseren. Alle, der er opført i Vejviseren, vil modtage en mail med et link til jeres side i vejviseren samt et link til vores organisationsskema i hhv. Word og PDF-format.

Derudover retter vi naturligvis fejl mv. løbende, når vi bliver opmærksomme på dem.

Vi håber, at I vil hjælpe os med at opdatere oplysningerne om jeres organisation. I skal blot udfylde organisationsskemaet med foreningens navn og de ændringer, I har til jeres side. Send skemaet via mail til Center for frivilligt socialt arbejde, mail: info@frivillighed.dk.

 

   
Powered by Webnodes CMS and Filecamp