frivillighed.dk - frivillighed.dk, frivilligt socialt arbejde, frivilligt arbejde, CFSA, cfsa, frivillighed, frivillige, kompetenceudvikling, frivillig sektor, frivilligt, center for frivilligt socialt arbejde, frivillige foreninger, frivillige organisationer, sociale foreninger, sociale organisationer, foreningsarbejde, frivilligt, foreningsengagement, foreningshjælp, organisationsudvikling, rådgivning, kurser for frivillige, frivilligcenter, decemberkonference, projektrådgivning, Foreningshøjskolen, Foreningsfundamentet, Uddannelsespuljen, civilsamfund, konsulentbistand

English Selvbetjening Tip en ven Læs siden op Gå til forsiden Forstør skrift Om frivillighed.dk Sitemap Print side
blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif
top-corners.gif
  image  
   
  cheader-publik.gif Anitas pink close up.jpg

Mere inspiration

Du kan også finde gode råd om nogle af de forskellige emner vi rådgiver om i vores temaer, øvrige artikler og pjecer - ligesom du kan få inspiration til dit frivillige arbejde i de hæfter, bøger, rapporter med mere, som vi har udgivet. Find mere inspiration under publikationer.

 
 

Sådan skriver du en ansøgning

Når du skriver en ansøgning eller udfylder et ansøgningskema, er det en god idé, hvis du har tænkt dit projekt grundigt igennem først. Hvis du selv er i tvivl om forhold, der vedrører dit projekt, er der nemlig stor sandsynlighed for, at modtageren også vil være det.

Skaf derfor alle de oplysninger, du har brug for og sørg for, at du skriver ansøgningen på en måde, der gør det nemt for modtageren at forstå projektets indhold og formål.

Ansøgningens indhold

En ansøgning bør indeholde følgende punkter:

1. Foreningen eller organisationens navn

Det er vigtigt, at modtager kan kontakte jer telefonisk, pr. brev eller e-mail. Skriv derfor disse oplysninger øverst i ansøgningen, hvis I ikke har jeres eget brevpapir.

2. Navn og adresse på modtager

Er selvfølgelig vigtigt, så I ved, at ansøgningen kommer frem. Sørg derfor for, at jeres modtagerangivelse er korrekt: Undersøg gerne, hvem ansøgningen skal attesteres, og undersøg, om fonden eller puljen har fået ny adresse eller ny administrator.

3. Overskrift og indledning

Overskriften skal i kort form angive, hvad ansøgningen handler om. I indledningen kan I i kort form beskrive projektet.

4. Kort beskrivelse af, hvem 'vi' er

Tag ikke for givet, at modtageren kender jeres organisation og ved, hvad I laver. Beskriv derfor dette i ansøgningen. Hvis I har mange aktiviteter, kan I nøjes med at beskrive dem, der er relevante for ansøgningen.

5. Projektets formål

Beskriv kort formålet med det, I søger penge til, og jeres metode. Hvis I har en projektbeskrivelse, så send den med som bilag.

Er det ikke et projekt men anskaffelser og drift, I søger midler til, så beskriv dette. Tænk på, at det, du skriver, skal give modtageren et klart billede af, hvad det er, I vil opnå.

6. Budget

Det er en god idé, hvis I opdeler jeres budget i følgende punkter:

  • Anskaffelser: f.eks. apparatur eller værktøj
  • Drift: f.eks. husleje eller bygninger
  • Løn
  • Aktivitetsudgifter

7. Samlet pris og hvad der søges om

I kan evt. dele projektets pris/budget ud over flere ansøgninger. Hvis I gør det, så angiv både den samlede pris for projektet og beløbet på det, der søges om i ansøgningen. Beskriv også, hvilke poster i det samlede budget der, der søges om.

Undersøg evt. hvor store beløb fonden eller puljen normalt giver, og søg om et beløb, der er realistisk i forhold til dette.

Overlad det ikke til fonden at beslutte beløbet. Hvis I ikke selv ved, hvor meget I søger om, hvordan skal de så kunne vide det?

8. Indtægter og støtte søgt og bevilget fra andre kilder

Det er vigtigt, at I som organisation eller forening er troværdige. Skriv derfor i ansøgningen, hvis I har søgt eller modtaget støtte fra anden side.

Det kan være en fordel at kunne skrive, at man har fået støtte fra anden side. Nogle donorer sammenligner sig nemlig med andre, og derfor kan det virke som en 'blåstempling', hvis I har fået støtte fra andre.

9. Kontaktperson der kan udtale sig om projektet

Det er vigtigt, at den person, der underskriver ansøgningen, kender projektet indgående og kan svare på spørgsmål, som dem, I søger penge hos, evt. måtte have. Hvis ikke det er tilfældet, kan I henvise til en kontaktperson for projektet og skrive i ansøgningen, hvordan vedkommende kan kontaktes.

10. Bilag

Angiv, hvor mange og hvilke bilag, der er vedlagt jeres ansøgning. Vedlæg kun de relevante bilag. Det er en god idé at nummerere bilagene - det gør det mere overskueligt.

Send kun relevante ansøgninger

Fondene, legaterne og puljerne støtter vidt forskellige formål og hvert år modtager de mange ansøgninger, der falder uden for deres formål og målgruppe. Undersøg derfor, om din ansøgning opfylder ansøgningskriterierne, så du undgår at spilde administratorernes og ikke mindst din egen tid.

I kan evt. kontakte fonden, legatet eller puljens administrator og høre, om der findes yderligere materialer, som I kan få tilsendt. Nogle har også en hjemmeside, hvor du kan læse mere eller rekvirere et ansøgningskema. En anden mulighed er at rekvirere fondens fundats fra Civilstyrelsen eller fra Skat.

Vær opmærksom på, at en privat fond pludselig kan være nedlagt. I har altså ikke en garanti for, at en fond eksisterer fordi den er registreret i f.eks. KRAKS Legatvejviser. Det er derfor en god ide at kontakte fondens administrator og undersøge om der er midler at søge.

blank.gif Startpakke.JPG

Bestil en gratis startpakke

Vi har samlet en række af vores pjecer i en startpakke, som vi sender gratis til nystartede grupper og foreninger, der arbejder frivilligt inden for social og sundhedsområdet.

Pakken indeholder otte pjecer om forskellige emner som f.eks. foreningsstart, bestyrelsens opgaver og ansvar, foreningsøkonomi, fundraising mv. Derudover vedlægger vi vores seneste kursuskatalog og andre uddannelsestilbud.

Bestil en startpakke.

spørgsmål.jpg

Har du et spørgsmål

Har du selv et spørgsmål om frivilligt arbejde eller foreningsarbejde, er du velkommen til at skrive til vores rådgivning.

Du er også velkommen til at ringe til os på telefon: 66 14 60 61. Vores rådgivningstelefon er åben mandag - torsdag fra klokken 9-15 og fredag fra 9-14.

Foreningshøjskolen.jpg

Kurser for foreningsaktive!

Arbejder du med ledelse, samarbejde, drift og udvikling af din forening? Og vil du gerne have ny og opdateret viden, redskaber og inspiration til dit eget foreningsarbejde?

Så skulle du melde dig til et af de mange spændende kurser i Foreningshøjskolen.

   
Powered by Webnodes CMS and Filecamp