frivillighed.dk - frivillighed.dk, frivilligt socialt arbejde, frivilligt arbejde, CFSA, cfsa, frivillighed, frivillige, kompetenceudvikling, frivillig sektor, frivilligt, center for frivilligt socialt arbejde, frivillige foreninger, frivillige organisationer, sociale foreninger, sociale organisationer, foreningsarbejde, frivilligt, foreningsengagement, foreningshjælp, organisationsudvikling, rådgivning, kurser for frivillige, frivilligcenter, decemberkonference, projektrådgivning, Foreningshøjskolen, Foreningsfundamentet, Uddannelsespuljen, civilsamfund, konsulentbistand

English Selvbetjening Tip en ven Læs siden op Gå til forsiden Forstør skrift Om frivillighed.dk Sitemap Print side
blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif
top-corners.gif
  image  
   
  cheader-publik.gif Anitas pink close up.jpg

Mere inspiration

Du kan også finde gode råd om nogle af de forskellige emner vi rådgiver om i vores temaer, øvrige artikler og pjecer - ligesom du kan få inspiration til dit frivillige arbejde i de hæfter, bøger, rapporter med mere, som vi har udgivet. Find mere inspiration under publikationer.

 
 

Hvordan kan vi afsætte vores formand?

Hvis vi som bestyrelse ikke kan finde ud af at komme videre sammen, og et flertal i bestyrelsen kommer til den konklusion, at formanden må stoppe - hvordan kan vi så afsætte ham?

Bestyrelsens medlemmer kan ikke afsætte hinanden, når det interne samarbejde ikke fungerer. I den konkrete situation kan bestyrelsen drøfte forholdene og opfordre formanden til frivilligt at gå. Men hvis han ikke ønsker at trække sig, kan et flertal i bestyrelsen ikke tvinge ham til det.

Bestyrelsens medlemmer er sædvanligvis valgt på en generalforsamling, og det er sådan, at det er det forum, der har valgt repræsentanterne, der også kan afsætte dem igen.

Hvis samarbejdet i bestyrelsen er gået sådan i hårdknude, at det ikke er muligt sammen at lede foreningen, kan bestyrelsen derfor indkalde til ekstraordinær generalforsamling, hvor den stiller sine mandater til rådighed. Det giver medlemmerne mulighed for, på baggrund af en redegørelse for sagen, at vælge en ny ledelse af foreningen.

Man skal dog gøre sig klart, at det er et drastisk skridt, der bør overvejes nøje. Hvordan vil det påvirke medlemmer og frivilliges gejst til det videre arbejde, at bestyrelsens konflikter luftes på en ekstraordinær generalforsamling? Og hvordan vil omverdenen reagere, når uenighederne i foreningen bliver meget synlige?

Det er derfor værd at overveje, om der i stedet kan skaffes en neutral mægler, mediator eller lignende, som kan hjælpe bestyrelsen med at få arbejdet konflikten i gennem. Få skilt holdningsforskelle fra personlige konflikter og bistå i arbejdet med at finde et kompromis.

Kilde: Frivillig nr. 63, 2002

Eftertryk med tydelig kildeangivelse er tilladt.

blank.gif Startpakke.JPG

Bestil en gratis startpakke

Vi har samlet en række af vores pjecer i en startpakke, som vi sender gratis til nystartede grupper og foreninger, der arbejder frivilligt inden for social og sundhedsområdet.

Pakken indeholder otte pjecer om forskellige emner som f.eks. foreningsstart, bestyrelsens opgaver og ansvar, foreningsøkonomi, fundraising mv. Derudover vedlægger vi vores seneste kursuskatalog og andre uddannelsestilbud.

Bestil en startpakke.

spørgsmål.jpg

Har du et spørgsmål

Har du selv et spørgsmål om frivilligt arbejde eller foreningsarbejde, er du velkommen til at skrive til vores rådgivning.

Du er også velkommen til at ringe til os på telefon: 66 14 60 61. Vores rådgivningstelefon er åben mandag - torsdag fra klokken 9-15 og fredag fra 9-14.

Foreningshøjskolen.jpg

Kurser for foreningsaktive!

Arbejder du med ledelse, samarbejde, drift og udvikling af din forening? Og vil du gerne have ny og opdateret viden, redskaber og inspiration til dit eget foreningsarbejde?

Så skulle du melde dig til et af de mange spændende kurser i Foreningshøjskolen.

   
Powered by Webnodes CMS and Filecamp