frivillighed.dk - frivillighed.dk, frivilligt socialt arbejde, frivilligt arbejde, CFSA, cfsa, frivillighed, frivillige, kompetenceudvikling, frivillig sektor, frivilligt, center for frivilligt socialt arbejde, frivillige foreninger, frivillige organisationer, sociale foreninger, sociale organisationer, foreningsarbejde, frivilligt, foreningsengagement, foreningshjælp, organisationsudvikling, rådgivning, kurser for frivillige, frivilligcenter, decemberkonference, projektrådgivning, Foreningshøjskolen, Foreningsfundamentet, Uddannelsespuljen, civilsamfund, konsulentbistand

English Selvbetjening Tip en ven Læs siden op Gå til forsiden Forstør skrift Om frivillighed.dk Sitemap Print side
blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif blank.gif
top-corners.gif
  image  
   
  cheader-publik.gif Anitas pink close up.jpg

Mere inspiration

Du kan også finde gode råd om nogle af de forskellige emner vi rådgiver om i vores temaer, øvrige artikler og pjecer - ligesom du kan få inspiration til dit frivillige arbejde i de hæfter, bøger, rapporter med mere, som vi har udgivet. Find mere inspiration under publikationer.

 
 

CVR-registrering af foreninger

Af Dorte Nørregaard Gotthardsen, Konsulent på Center for frivilligt socialt arbejde

Der eksisterer ikke et krav om, at man som frivillig forening i Danmark skal registrere sig nogen steder. Der findes således ikke en officiel blåstempling eller godkendelse, man som forening skal være i besiddelse af. Som forening skal I dog være opmærksomme på, at I skal have en Nem-konto og være CVR-registreret, hvis I modtager offentlige tilskud, ansætter personale eller er selskabsskattepligtige (f.eks. andelsboligforeninger eller foreninger der driver erhverv).

Nem-konto

Når man som forening modtager tilskud fra det offentlige - f.eks. § 18 midler fra kommunen eller puljemidler fra Socialministeriet - bliver pengene indbetalt på en såkaldt Nem-konto.

Nem-konto er det fælles offentlige udbetalingssystem. Alle borgere, virksomheder og foreninger, der modtager offentligt tilskud, skal derfor have en Nem-konto. Du kan læse mere om Nem-konto for foreninger på Nem-kontos hjemmeside.   

CVR-registrering

Hvis man som forening opretter en Nem-konto, skal man være registreret i Erhvervs- og Selskabsstyrelsens CVR-register og have et CVR-nummer. CVR betyder det Centrale Virksomheds Register og er oprettet for fortrinsvist at give virksomheder et "personnummer". CVR-nummeret er et unikt 8- cifret nummer, som alle virksomheder skal være udstyret med.

Da langt de fleste frivillige foreninger på et tidspunkt modtager tilskud fra kommunen eller en anden offentlig instans, er det relevant at lade foreningen CVR-registrere.

Sådan bliver din forening CVR-registreret

For at blive registreret i CVR registeret skal I bruge et NemID. Det behøver ikke at tilhøre foreningen, men I kan bruge et af foreningens medlemmers NemID. Hvis I ikke har et NemID, kan I bestille det hos NemID

Selve registreringen foregår via Erhvervs- og Selskabsstyrelsens webreg-portal.

Du skal være opmærksom på, at hvis du skal oprette eller ændre i oplysninger om din forening i CVR-registret, skal du være tegningsberettiget og kunne underskrive på foreningens vegne, eller du skal have en fuldmagt fra de tegningsberettigede i foreningen.

Husk at registreringen skal fornys en gang hvert tredje år, sådan at I bekræfter, at foreningen stadig er aktiv. Erhvervs- og Selskabstyrelsens webreg-system sender automatisk en besked om fornyelse til den eller de e-mail adresser, I opgiver ved registreringen.

Du kan læse mere om CVR-registrering hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Kilde: frivillighed.dk, Center for frivilligt socialt arbejde den 6. februar 2009

blank.gif Startpakke.JPG

Bestil en gratis startpakke

Vi har samlet en række af vores pjecer i en startpakke, som vi sender gratis til nystartede grupper og foreninger, der arbejder frivilligt inden for social og sundhedsområdet.

Pakken indeholder otte pjecer om forskellige emner som f.eks. foreningsstart, bestyrelsens opgaver og ansvar, foreningsøkonomi, fundraising mv. Derudover vedlægger vi vores seneste kursuskatalog og andre uddannelsestilbud.

Bestil en startpakke.

spørgsmål.jpg

Har du et spørgsmål

Har du selv et spørgsmål om frivilligt arbejde eller foreningsarbejde, er du velkommen til at skrive til vores rådgivning.

Du er også velkommen til at ringe til os på telefon: 66 14 60 61. Vores rådgivningstelefon er åben mandag - torsdag fra klokken 9-15 og fredag fra 9-14.

Foreningshøjskolen.jpg

Kurser for foreningsaktive!

Arbejder du med ledelse, samarbejde, drift og udvikling af din forening? Og vil du gerne have ny og opdateret viden, redskaber og inspiration til dit eget foreningsarbejde?

Så skulle du melde dig til et af de mange spændende kurser i Foreningshøjskolen.

   
Powered by Webnodes CMS and Filecamp